L’ÀGORA ES QUEDA AL BARRI! Comunicat oficial a la alcaldessa de Barcelona

Nota de Premsa – Reunio Alcaldessa (pdf català)

A L’ATENCIÓ DE L’ALCADESSA DE BARCELONA:

L’ÀGORA ES QUEDA AL BARRI!

cropped-cabecera-web.jpg

L’Àgora Juan Andrés Benítez és un solar del carrer Aurora, recuperat el 5 d’octubre de 2014 en memòria de Juan Andrés Benítez, que va morir a mans dels mossos d’esquadra, els quals van ser jutjats i condemnats per homicidi gràcies a la iniciativa de les veïnes i veïns. És un espai autogestionat, que funciona a través d’una assemblea setmanal a la qual es sotmeten tots els assumptes que afecten el seu funcionament. L’Àgora és un lloc on les veïnes i veïns poden satisfer necessitats socials, és un espai de suport mutu reconegut i respectat pel barri i pels moviments socials de la ciutat.

El 5 d’octubre farà 5 anys de l’ homicidi de Juan Andrés i 4 anys des que es va recuperar aquest espai abandonat per la propietat Triquell i García SL., propietari formal i la SAREB, propietària del deute hipotecari. El dia 17 d’octubre es celebrarà a la Ciutat de la Justícia el judici per vla demanda per part de la propietat per desallotjar l’espai i entenem que executar el deute per vendre el solar a algun propietari que especuli amb un espai que ara ja és de les veïnes i veïns. Ja hem anunciat com a Campanya que la nostra voluntat és resistir el desallotjament de l’espai i reclamar a la propietat, a la Sareb, a la Generalitat així com a l’Ajuntament que facin tot el possible per aconsegui-ho.
Per tot això hem iniciat la campanya L’Àgora és queda al barri i volem que l’Ajuntament de Barcelona faci tot el possible tant com iniciativa pròpia o interpel·lant a la propietat, a la SAREB i a la Generalitat per assegurar l’ús públic del solar com a espai verd i obert en un barri que ho necessita. Durant aquests anys no s’han produït denúncies en contra de les activitats realitzades, s’ha demostrat la necessitat de la seva existència ara truncada davant el perill d’un desallotjament per tornar a construir i especular.

A l’espera de la seva resposta.