Blog

Jornada de Memòria i Lluita

cartel jornada 6 oct 18

Des de la brutal mort de Juan Andrés Benítez, el 2013, ens hem reunit per recordar a Juan Andrés cada 5 d’octubre. Aquest any hem volgut homenatjar la seva memòria, la qual després d’un any del seu assassinat ens va donar la força per prendre el solar del carrer Aurora i convertir-lo en un espai lliure i obert a totes i tots. L’Àgora Juan Andrés, com el seu propi nom indica, segueix tenint l’essència col·lectiva d’un grup de veïns que amb valentia i ànim van fer d’un lloc abandonat, un punt de trobada i una forma de resistència. Actualment, l’Àgora Joan Andrés Benítez acull multiplicitat d’actes reivindicatius i segueix unint en fraternitat a diversos col·lectius de la ciutat. Continua teixint xarxes de complicitat a nivell internacional vinculant-se a lluites en defensa del reconeixement de llibertats, drets i reconeixement de pobles.

Aquest octubre celebrarem que no oblidem, no perdonem i ens oposem a que ens prenguin un espai que hem transformat nosaltres.

El proper dissabte 6 d’octubre, vam convocar una Jornada de Memòria i lluita amb motiu de la celebració del 5è aniversari de la mort de Juan Andrés Benítez i el 4t aniversari de l’okupació de l’espai de l’Àgora Juan Andrés Benítez.

Programació:

12:00 Presentació del 8è Llibre de la Col·lecció Històries del Raval. “Violència i mort de Juan Andrés Benítez al Raval de Barcelona el 2013”, escrit per l’Assemblea del Raval.

Ens acompanyaran els i autorxs del llibres i es dinamitzarà un debat en torn la figura de Juan Andrés i la realitat del barri i la lluita veïnal.

13:00 Vermut de suport a l’Àgora. Com a col·lectiu autogestionat; tot allò que es recapti es destinarà a la caixa de resistència i al manteniment de l’espai. A més, el 17 d’octubre tindrà lloc el judici que determinarà el destí de l’espai, en el qual se sol·licita el desallotjament i una sanció de 20.000 €.

14:30 Dinar Popular d’aprofitament a càrrec de lxs alumnes dl projecte de TASTA’M de Servei Solidari en col·laboració Espai Egg.

18:00 Manifestació contra el desallotjament de l’Àgora. Sortirem de l’Àgora i el recorregut acabarà a la Plaça Sant Jaume.

20:30 Acte en record de Juan Andrés. No t’oblidis de portar una espelma!

No t’ho perdis !!

—————–

Desde la brutal muerte de Juan Andrés Benítez, en 2013, nos hemos reunido para recordar a Juan Andrés cada 5 de octubre. Este año hemos querido homenajear su memoria, la que tras un año de su asesinato nos dio la fuerza para tomar el solar de la calle Aurora y convertirlo en un espacio libre y abierto a todxs. El Ágora Juan Andrés, como su propio nombre indica, sigue teniendo la esencia colectiva de un grupo de vecinxs que con valentía y ánimo hicieron de un lugar abandonado, un punto de encuentro y una forma de resistencia. Actualmente, el Ágora Juan Andés Benítez alberga multiplicidad de actos reivindicativos y sigue uniendo en fraternidad a diversos colectivos de la ciudad. Continúa tejiendo redes de complicidad a nivel internacional vinculándose a luchas en defensa del reconocimiento de libertades, derechos y reconocimiento de pueblos.

Este octubre celebraremos que no olvidamos, no perdonamos y nos oponemos a que nos arrebaten un espacio que hemos transformado nosotrxs.

El próximo sábado 6 de octubre, convocamos una Jornada de Memoria y lucha con motivo de la celebración del 5º aniversario de la muerte de Juban Andrés Benítez y el 4º aniversario de la okupación del espacio del Ágora Juan Andrés Benítez.

Programación:

12:00 Presentación del 8º Libro de la Colección Historias del Raval. Violencia y muerte de Juan Andrés Benítez en El Raval de Barcelona en 2013, escrito por la Asamblea del Raval.

Nos acompañarán lxs autorxs del libros y se dinamizará un debate en torno a la figura de Juan Andrés y la realidad del barrio y la lucha vecinal.

13:00 Vermut de apoyo al Ágora. Como colectivo autogestionado, todo lo recaudado se destinará a la caja de resistencia y al mantenimiento del espacio. Además, el 17 de octubre tendrá lugar el juicio que determinará el destino del espacio, en el cual se solicita el desalojo y una sanción de 20.000€.

14:30 Comida Popular de aprovechamiento a cargo de lxs alumnxs del proyecto de TASTA’M de Servei Solidari en colaboración con Espai Egg.

18:00 Manifestación contra el desalojo del Ágora. Saldremos del Ágora y el recorrido acabará en la Plaça Sant Jaume.

20:30 Acto en recuerdo de Juan Andrés. ¡No te olvides de llevar una vela!

¡¡No te lo pierdas!!

Anuncios

Encetem la campanya #OkupaLAgora

OmplimLAgora 1.jpg

Des de l’assemblea de l’Àgora Juan Andrés encetem la campanya #OkupaLAgora convidant a tots els col·lectius del barri i de la ciutat a proposar actes per omplir l’Àgora d’activitats de tota mena: dinars o sopar populars, assemblees de veïnes, presentacions de llibres, projeccions de pel·lícules i documentals, tallers, entrenaments d’esports… d’ara i fins al judici contra Triquel y García S.L del proper 17 d’octubre!

Demostrem entre totes que l’Àgora és un espai obert i necessari al Raval i a la ciutat i que no deixarem que ens el prenguin!

Per a proposar qualsevol acte o activitat vine a una assemblea de gestió (tots els dimarts a les 19.30h), contacta’ns per Facebook o Twitter o escriviu-nos a agora.juan.andres@riseup.net

Podeu comprovar el nostre calendari de disponibilitat.

Comunicat oficial a la alcaldessa de Barcelona

Nota de Premsa – Reunio Alcaldessa (pdf català)

A L’ATENCIÓ DE L’ALCADESSA DE BARCELONA:

L’ÀGORA ES QUEDA AL BARRI!

cropped-cabecera-web.jpg

L’Àgora Juan Andrés Benítez és un solar del carrer Aurora, recuperat el 5 d’octubre de 2014 en memòria de Juan Andrés Benítez, que va morir a mans dels mossos d’esquadra, els quals van ser jutjats i condemnats per homicidi gràcies a la iniciativa de les veïnes i veïns. És un espai autogestionat, que funciona a través d’una assemblea setmanal a la qual es sotmeten tots els assumptes que afecten el seu funcionament. L’Àgora és un lloc on les veïnes i veïns poden satisfer necessitats socials, és un espai de suport mutu reconegut i respectat pel barri i pels moviments socials de la ciutat.

El 5 d’octubre farà 5 anys de l’ homicidi de Juan Andrés i 4 anys des que es va recuperar aquest espai abandonat per la propietat Triquell i García SL., propietari formal i la SAREB, propietària del deute hipotecari. El dia 17 d’octubre es celebrarà a la Ciutat de la Justícia el judici per vla demanda per part de la propietat per desallotjar l’espai i entenem que executar el deute per vendre el solar a algun propietari que especuli amb un espai que ara ja és de les veïnes i veïns. Ja hem anunciat com a Campanya que la nostra voluntat és resistir el desallotjament de l’espai i reclamar a la propietat, a la Sareb, a la Generalitat així com a l’Ajuntament que facin tot el possible per aconsegui-ho.
Per tot això hem iniciat la campanya L’Àgora és queda al barri i volem que l’Ajuntament de Barcelona faci tot el possible tant com iniciativa pròpia o interpel·lant a la propietat, a la SAREB i a la Generalitat per assegurar l’ús públic del solar com a espai verd i obert en un barri que ho necessita. Durant aquests anys no s’han produït denúncies en contra de les activitats realitzades, s’ha demostrat la necessitat de la seva existència ara truncada davant el perill d’un desallotjament per tornar a construir i especular.

A l’espera de la seva resposta.